در این بخش به سوالات متداول دندانپزشکی کودکان پاسخ خواهیم داد . میتوانید از قسمت پایین صفحه سوالات خودتان بپرسی از همین برگه پاسخگو خواهیم بود.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_tta_accordion c_align=”right” c_position=”right” active_section=”1″][vc_tta_section title=”آیا دندان شیری هم ریشه و عصب دارد؟” tab_id=”1578669021146-1c2e57bd-7e2d”][vc_column_text]بلی. دندان شیری هم به مانند دندان دائمی دارای عصب است. از نظر بافت شناسی هر دو مشابه هستند و از لحاظ ساختاری تفاوت های اندکی دارند. علت اینکه برخی والدین تصور میکنند که دندان شیری ریشه و عصب ندارد ماهیت تحلیل ریشه آن برای لق شدن و افتادن است. چون وقتی دندان شیری لق شده و می افتد تقریبا همه ی ریشه ی آن تحلیل رفته و فقط تاج دندان دیده می شود. به این ترتیب به اشتباه فکر میکنیم که دندان از ابتدا چنین بوده است.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”سن شروع نخ دندان” tab_id=”1578669021156-067a39f2-32f4″][vc_column_text]معمولا دندانهای شیری در ابتدای رویش از یکدیگر فاصله دارند. در این حالت سطوح بین دندانها با غذا خوردن و جریان بزاق و مسواک زدن تمیز می شوند.
ولی از “حدود 3 سالگی” این تماس ها شروع به بسته شدن کرده و دیگر به صورت قبل قابل تمیز شدن نیستند. لذا معمولا از سه سالگی باید نخ دندان توسط والدین برای کودک استفاده شود.
می توان از سنین کمتر کودک را به تدریج با نخ دندان آشنا نمود.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”بیهوشی بهتر است یا آرامش بخش” tab_id=”1578669071196-c262f132-e917″][vc_column_text]چنانچه برای دندانپزشک متخصص کودکان یقین حاصل شد که کودک جهت درمان دندانپزشکی خود قادر به همکاری نمی باشد، دو روش برای ارائه ی درمان وی وجود خواهد داشت. روش بیهوشی عمومی و روش آرام بخشی.
هر دو روش اگر توسط تیم متخصص و باتجربه در این زمینه انجام شوند ایمن و قابل توجیه هستند. اما انتخاب بین این دو بیشتر بر اساس تعداد درمان های مورد نیاز و یا سختی و پیچیدگی های آن می باشد. بدین صورت که اگر تعداد دندانهای نیازمند درمان زیاد بوده و نوع درمان ها سخت و زمان بر باشند بیهوشی برتری دارد. برعکس در مواقعی که تعداد درمان ها کم، مثلا محدود به دندانهای جلویی باشد روش آرامبخشی گزینه مناسبی خواهد بود.
گاهی نیز شرایط سیستمیک یا بیماری خاص کودک یکی از این دو روش را بر دیگری ترجیح می دهد. در این زمینه بهتر است از دندانپزشک متخصص کودکان خود راهنمایی بگیرید.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”سن شروع دهان شویه” tab_id=”1596182224765-ee172d32-161a”][vc_column_text]معمولا شروع استفاده از دهان شویه از سنی است که کودک قادر به کنترل بلع خود بوده و بتواند مایع را بدون قورت دادن بیرون بریزد. بیشتر بچه ها این مهارت را از حدود 6 سالگی کسب میکنند.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”آیا دندان شیری روکش شده خود بخود می افتد؟” tab_id=”1596182281474-322e093d-8cdf”][vc_column_text]بیشتر اوقات این دندانها طبق معمول لق شده و خودبخود می افتند. اما گاهی ممکن است نیاز باشد با یک بی حسی سطحی دندان توسط دندانپزشک کشیده شود.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][vc_tta_section title=”آیا عصبکشی و روکش دندان شیری برای داِئمی زیرین مشکلی ایجاد نمیکند ؟” tab_id=”1596182347212-5146778c-9798″][vc_column_text]چنانچه عصب کشی و روکش دندان شیری به صورت دقیق و اصولی انجام شده باشد معمولا مشکلی پیش نمی آید. چه بسا درمان نکردن دندانی که به عصب کشی نیاز داشته، عواقب بدی برای دندان دائمی جانشین آن به دنبال خواهد داشت. ولی گاهی با وجود بی عیب بودن درمان ممکن است دندان شیری خودبخود نیفتد و نیاز به کشیدن پیدا کند. این حالت در دسته بندی عوارض درمان قرار نمی گیرد.
[/vc_column_text][/vc_tta_section][/vc_tta_accordion][/vc_column][/vc_row]