ارتودنسی
ارتودنسی دندان کودکان که به «ارتودنسی پیشگیری» نیز شناخته میشود از سن حدود شش سالگی آغاز میشود. فک کودک در این سن هنوز در حال رشد کردن است و دندانهای دائمی نیز در حال شکلگیری میباشند در نتیجه بسیاری از مشکلات مربوط به دندان و فک را میتوان آسانتر برطرف نمود. ضمن اینکه نیاز به درمان های ارتودنسی پیچیده نیز در آینده کمتر می شود.
انجام اولین معاینه ارتودنسی در سن قبل از شش سالگی، به متخصص امکان تشخیص مشکلات دندانی و فکی را در مراحل ابتدایی میدهد. به این ترتیب وضعیت مشکلاتی که بیمار ممکن است در آینده دچارش شود، روشن میشود و بر اساس رشد فک کودک که کم، زیاد یا نرمال باشد، سن درمان مشخص و درمان آغاز میگردد.
- دلایلِ انتخاب این درمان در کودکان
_عقب یا جلو بودن فک پایین
_عقب بودن فک بالا
_افتادن زودهنگام دندانهای شیری
_دیر افتادن دندانهای شیری
_جلو و عقب بودن دندانها
_وجود دندان اضافه
_نامرتبی دندانها
_عادت مکیدن انگشت
-
انواع ارتودنسی کودکان
پنج نوع ارتودنسی برای کودکان وجود دارد که با توجه به نوع مشکل فکی و دندانی مشخص میشود:
پلاکهای متحرک
پلاکهای ثابت
فضانگهدارهای ثابت
فضانگهدارهای متحرک
دستگاه عادت شکن
نکته: کلیه ی پلاک های متحرک در زمان خوردن از دهان خارج و ترجیحا در آب نگهداری شود.
نکته: پلاک های متحرک در صورتی تاثیر کاملی خواهند داشت که حداکثر زمان ممکن در طول شبانه روز استفاده شوند. می توان زمان مدرسه و هنگام غذا خوردن پلاک ها را خارج کرد ولی اتفاده از آنها در طول شب اجباری است.
-
عوارض احتمالی ارتودنسی کودکان
هنگامی که پلاکهای ارتودنسی گذاشته میشوند، میکروبهای دندانها افزایش پیدا میکنند و باید توجه به بهداشت دهانی بیشتر شود چرا که در صورت عدم رعایت بهداشت، دندان دچار پوسیدگیهای جدید میشود.
در نتیجه بهداشت کامل دهان و دندان با استفاده از دهانشویه، مسواکهای بین دندانی و شستشوی مرتب پلاکها بعد از هربار غذا خوردن باید رعایت شود. در مورد نحوه صحیح بهداشت و استفاده از مسواک و نخ دندان با دندانپزشک متخصص خود مشورت کنید.